Noel Todd Smith

Velkommen til artistens/bandets egen side, her vil der være mulighed for, at du kan læse meget mere, se billeder og evt. videoer, af dem som du har vist interesse for!

God fornøjelse!

“NOEL TODD SMITH”

Noel har optrådt i mere end 20 år på mange spillesteder overalt i det nordlige Europa og U.S.A. Noel kommer fra en familie af musikere.

Noels interesse for musik begyndte tidligt i hans barndom. Han sang i flere år i “The Southern Baptist Church Choir”, Tiline, Kentucky fra han var 6 år gammel.

Som teenager flyttede Noel med sin familie til Newburgh Indiana, hvor han begyndte at synge med lokale rock og pop bands.

15 år gammel mødte Noel en lokal guitarist ved navn Shannon Lafferty, som lærte ham de første akkorder på guitaren. Dette viste sig at være et vendepunkt i Noel´s musikalske karriere, og han spillet og perfektioneret sine færdigheder lige siden.

18 år gammel flyttede Noel til Sverige sammen med sin far, komponist/pianist Michael Joseph Smith. I Sverige mødte Noel mange talentfulde og interessante musikere som udvidede hans synspunkter både vedr. livet og musik.

22 år gammel mødte han sin nu ven for livet og kollega, sanger/sangskriver Per A.W. Larsen og sammen dannede de den akustiske duo “Smith & Larsen”.

“Smith & Larsen”. Gennem mere end 15 år optrådte duoen med numre af deres favorit-artister og originale numre. De spillede på universitets campusser, pubs, private selskaber af alle slags, festivaler og teatre.

Smith & Larsen blev hurtigt kendt som den eneste akustiske duo i området der sang indviklet vokal harmonifortolkninger af Simon & Garfunkel, Pink Floyd, America og mange flere.

Duoen optrådte i årevis uden en eneste hel weekend fri og til sidst mistede Larsen sin passion for musik og forlod duoen i 1997. Noel , der stadig brændte for sin kunst i hjertet, reorganiserede og begyndte at optræde for sig selv.

Genem de sidste få år med Smith & Larsen var Noel også medlem af en lokal rockgruppe kaldet 7even. Gruppen indspillede et album og var meget tæt på en pladekontrakt med BMG og Warner Music men da aftalerne faldt fra hinanden blev gruppen endeligt opløst og genopstod som et semi-cover band med navnet “All The Kings Men” som fortsatte med at optræde på alle slags festivaller og andre arrangementer.

De bød også sangerinden Susanna Klementsson Berg velkommen i gruppen som nyt medlem. All de øvrige musikere i All The Kings Men er stadig aktive med diverse musikalste projekter.

Noel og sangerinden Susanna dannede den succesfulde due “Evolution” i 1998. Sammen optrådte Noel og Susanna ugentlig rundt omkring i det nordlige Europa i 7 år.

Susanna besluttede at tage en pause fra rejseri og optræden for at planlægge at stifte familie og følge andre interesser, så Noel udviklede nu igen ved at tilføre den talentfulde sangerinde Rosita Elfving til Evolution. Evolution bookes stadig i dag.

Noel har også startet en ny gruppe bestående af guitar/vokaler, piano og saxofoner med en meget kompetent gruppe af musikere. “Noel Smith Project”

NSP planlægger indspildninger og optrædender i den nærmeste fremtid og er allerede anerkendt som en interessant og kompetent gruppe.

Hvad enten du ønsker solo, duo, cover-band eller en jazzier kan du ikke gå fejl af Noel Smith Procect med artisten og musikeren, Noel Todd Smith.

Noel og hans år med erfaring med liveoptræden forsikrer at tihøreren vil nyde en behagelig aften med behagelig lyd og god musik.

Når det kommer til spørgsmålet om repertoire vil du blive glad for at finde ud af at Noel spiller en bred varietet af sange spændende fra 50´erne og hele vejen op til i dag, populære hits og også nogle irske folkesange ligesom originale væker.

kommer her

* I am 100% convinced that music has the potential power to heal.
Noel Todd Smith

* Music is just as much for those who listen as those who perform it.
Noel Todd Smith

* Music is a form of expression that reaches far beyond language.
Have a great day!
Noel Todd Smith

kommer her

2022/2023