Neanders

Velkommen til artistens/bandets egen side, her vil der være mulighed for, at du kan læse meget mere, se billeder og evt. videoer, af dem som du har vist interesse for! God fornøjelse!

Neanders blev startet på Åbenrå Statsskole i august 1978 under navnet State School Stompers.
I 1981 blev vi enige om, at ændre navnet til Neanders Jazzband, da der ikke længere var nogen relation til Statsskolen.

Siden 2004 har vi holdt os til “NEANDERS” som vores brand, da det er lettere at huske og bedre signalerer den musikalske frodighed og mangfoldighed, som er vores særkende.

Besætningen har i alle årene været forholdsvis stabil, og orkesteret består i dag af følgende:
Per Neander Kristensen (siden 1979): Trompet og vokal, – H.C. Rosendal (siden 1978): Klarinet, altsaxofon og vokal, – Stefan Ringgive ( siden 2011): Basun og vokal, – Chris Vagn-Hansen ( siden 1978): Banjo,guitar og vokal – Henrik Bay Møller (siden 1986) Kontrabas og vokal, -Claus Christensen (siden 1978): Trommer.

Vi spiller jazzmusik med udgangspunkt i New Orleans stilen, men vores repertoire indeholder også numre fra andre epoker af jazzens historie, blandet op med nyere ting fra rock’n roll perioden, men alt sammen udført med det særlige Neander-touch.

Vi har i årenes løb optrådt stort set overalt i Danmark, med undtagelse af det nordligste Jylland samt på Bornholm.
Herudover har vi optrådt i Tyskland, England, Sverige, U.S.A, Malaysia.

Vi spiller til mange forskellige typer af arrangementer, og det er vores opfattelse, at vores musik passer ind i mange forskellige sammenhænge, af såvel privat som offentlig karakter.

En særlig type koncerter skal nævnes her og det er kirkekoncerter, som vi har spillet både alene og med de amerikanske sangerinder Jan Harrington og Lillian Boutté. Med Lillian Boutté var vi fast i årene, fra 1995-2000 hver vinter i januar-februar, på kirkekoncerttourné i Danmark.

Fra november 2008 er vi startet på et samarbejde med Tricia Boutté, som stammer fra New Orleans – ligesom sin tante Lillian Boutté. Tricia er desuden nært beslægtet med Mahelia Jackson.

I 2008 kunne vi fejre 30 års jubilæum, som blev markeret med en ny CD “Street”, samt deltagelse på Genting International Jazzfestival i Malaysia, se mere herom på vore hjemmeside.

Desuden havde vi et lidt specielt job, idet vi spillede til Hr.Mærsk McKinney Møllers 95 års fødselsdag, som foregik hjemme i hans have.

Vi har i årenes løb indspillet en række kassettebånd, ( det er en slags mp3 afspiller, som man brugte i gamle dage, hvor lyd kan optages og afspilles på magnetbånd) og cd’er:
1) Neanders Jazzband 1988 (1988) (magnetbånd – udsolgt)
2) Live (1991) (magnetbånd)
3) Oh didn’t he ramble (1992) Udsolgt
4) Bugle Call (1995)
5) Jubilee (1998)
6) Gospel Night (med Lillian Boutté) (1998)
7) Gumbo (2003)
8) Street ( 2008)

På cd-siden kan de produktioner, som ikke er udsolgt, købes.

Neanders Jazzband bestræber sig på altid at leve op til sit motto
– fordi musik skal være levende….

kommer her

kommer her

kommer her

2022/2023