Bourbon Street Jazzband

Velkommen til artistens/bandets egen side, her vil der være mulighed for, at du kan læse meget mere, se billeder og evt. videoer, af dem som du har vist interesse for! God fornøjelse!

Bourbon Street Jazzband – Dansk jazz siden 1956
Bourbon Street Jazzband tager i år hul på den 67. sæson. Der er orkestre i Danmark, der hævder at være ældre. Det vil vi ikke argumentere imod, men der er med sikkerhed ikke andre danske jazzbands, der igennem så mange år har fastholdt så stabile besætninger; en ubrudt aktiv karriere af imponerende længde.

Gennem alle årene med trompetisten Gerhard Ellerbæk som den markante stemme i front. En musikernes musiker, berømmet for sit stilsikre og melodiøse spil.

En hobby for store drenge blev til en langtidsholdbar succes, og gennem alle årene har Bourbon Street Jazzband blandet sig i toppen af dansk jazz. Det er blevet til foreløbig 12 pladeudgivelser, samt rejser til festivaler i Europa, Amerika, Afrika og Asien.

Den faste bastion har i mange år været Silkeborg, og orkestret var da også̊ i 1966 fødselshjælper for ”Riverboat Jazzfestival”, og har optrådt her hvert eneste år siden begyndelsen.

Bourbon Street Jazzband spiller traditionel jazz, boogie-woogie og swing i en meget udadvendt og dansevenlig stil, krydret med flotte blæserarrangementer, en medrivende rytmegruppe og gode vokaler.

Desuden lægger orkestret vægt på at servere musikken med humor og dagsaktuelle kommentarer. Kort sagt: her er virkelig noget for enhver smag!
Det er blevet til samarbejde med mange af jazzens store navne. Vi nævner i flæng: Al Grey, Mr. Acker Bilk, Monty Sunshine, Roy Williams, Leroy Jones, Jacques Gauthé,Sammy Rimington, Adrian Cox og fra Danmark bl.a. Daimi, Bjørn Tidmann, Otto Brandenburg, Niels Stuart, Nikolai Bøgelund og Jesper Thilo.

Hvem spiller hvad- og hvor længe?
Gerhard Ellerbæk: Hornet (siden 1956) Per Jegbjerg: Trækbasun, ventilbasun og arrangementer (siden 1978) Finn Odderskov: Klarinet og saxofoner, vokal (siden 1997)Jesper Bjarnesen: guitar. Banjo, vokal (siden 2018) Jens Nørholm: Piano, voc. (siden 2022) Jens erstatter indtil videre den langtidssygemeldte Kim Nedergaard Jørgen Nielsen: Kontrabas (siden 1988) Heine ”Hot” Poulsen: Trommer, voc. (siden 2002)

kommer her

kommer her

kommer her

2022/2023