Aco Bocina

Velkommen til artistens/bandets egen side, her vil der være mulighed for, at du kan læse meget mere, se billeder og evt. videoer, af dem som du har vist interesse for! God fornøjelse!

“ACO BOCINA”

Begyndte at spille guitar, da han var ni år og så snart han kunne klare en, kom han på sin første musikskole.

Hans kunstneriske baggrund udvikler sig og udvikler sig stadig i hans konstante vandring rundt i verden. Hans passion for mandolin fik ham først til at skrive musik til dette lille – men store – instrument og derefter spille det.

Stadig meget ung drog han rundt i Europa både som solist og som førstemandolin i et stort orkester.

Udgivelsen af “Modern Mandolin”, hans første album indspillet og udgivet i Tyskland i 1986, bliver snart efterfulgt af hans beslutning om, at vælge Italien som sit nye hjem. I denne første produktion tilbyder Aco den musik, han altid baserede sin karriere på, den “Mediterranean Music”, et meget bredt begreb, som han selv grundlagde.

I Italien begyndte Aco at arbejde sammen med Curci Editions, der udover at vise tro på hans dygtighed som komponist, ved at købe rettigheder til nogle af hans værker, bruger sine ubestridte tekniske evner til at producere “Mandolino Facile”, en lille metode til instrumentet, som han viser sin teknik. Kort efter arbejder han på Pierangelo Bertolis album “Oracoli”.

I 1995 viser hans andet album “Ad Libitum”, udgivet af Bumshiva Music, endnu en gang hans gave til musikalsk komposition og hans evne til at gøre kendte sange til noget nyt.

Den efterfølgende periode er præget af deltagelse i nogle begivenheder på højt niveau: en koncert i Teatro Smeraldo i Milano, en optræden ved en indsamlingskoncert mod AIDS i Galleria Vittorio Emanuele og hans opvisning som åbningsakt for Matt Bianco på PalaTrussardi (nu PalaVobis) ) er blot eksempler.

I mellemtiden bliver han ved med at vise på tv ved forskellige lejligheder: “Maurizio Costanzo Show”, “Uno Mattina”, Red Ronnies “Help” og “Fuego” er blot et eksempler.

I 1997 går hans stykke for guitar “Amor y Fuego”, udgivet med Warner Chappel, i “105 for you – Disco Latino”, en samling, og Aco spiller sammen med Chieftains i deres koncert på “Teatro delle Verdure” i Palermo, sammen med det symfoniske orkester i “Teatro Massimo”.

I 1999 udgiver han igen med Warner Chappel (imens udgav han også maxi-singlen “Aco Bocina”) albummet “Rumba Tzigana”. Det er også takket være denne produktion, at “Musica! Rock & Altro, det ugentlige indlæg i “La Repubblica” hævder, at han er den “nye helt af sigøjnerrumba”.

I løbet af dette år tager han sin musik til udlandet ved med succes at deltage i “Walnut Valley Mandolin Championship”, en del af “Walnut Valley Festival”, der finder sted hvert år i Kansas (USA).

Tilbage i Italien spiller han igen i Galleria Vittorio Emanuele i Milano til en indsamlingskoncert for at støtte Exodus, en forening, der hjælper med at komme sig efter stofmisbrug.

I 2000, et år, der åbner med en koncert i Malpensa lufthavn, optræder han på mange vigtige italienske etniske musikfestivaler: “Festa della Musica” i Milano (i samarbejde med “Corriere della Sera”, der udgav festivalens cd med også Acos ” Hombres Azules”), “Mundus 2000” i Reggio Emilia, “Suoni e voci della sera” i Modena, “Notturni d’Arte 2000” i Padua og “Festival Europeo della Cultura Zingara” i Rom.

I 2001 udkom Acos nye album, lavet mellem Milano og Bucarest med Fanfare Ciociarlia, med i fem af de ti numre.

Blandt de vigtigste forestillinger i år husker vi den anden deltagelse på “Mundus”, showet på “Lago Nord”med Willie de Ville, forestillingen i Caldarolas Teatro Comunale for “Tuttiteatri” og optræden som gæstestjerne ved prisen “Virginia”.

Reiter” på Storchi Teatre i Modena. Efter cd’ens lancering på FNAC i Milano den 23. oktober og fire salgsfremmende udstillinger for albummet på Roialto i Milano i november, sluttede året med en smuk koncert på Vittorio Emanuele-pladsen i hjertet af Nuoro sammen med sigøjnerdronning Esma Redzepova.

I begyndelsen af 2002 producerede den berømte dj Martin Morales remixet af “Rumba del Sol”. I samme periode er videoklippet af “Åndernes dans”, produceret og instrueret af Angelo Rizzo (Aquarius Film – Milano) blevet realiseret i Marseille. I slutningen af maj tilhørte invitationen til Genovas indendørs stadion for at spille på to af guitarerne Fabrizio de Andrè.

For at nævne udover optræden til “Festival Latinoamericano” på Forum (indendørs stadion) i Milano, koncerten på     “degli Scacchi”-pladsen i Marostica (VI) og tv-showet “TG3 Italie”, med en hel episode dedikeret til Aco.

I år fik Aco også en særlig omtale ved “Andrea Barbato – Etica dell’obiettività”-prisen (på den tallerken, han fik, kan du læse “Aco Bocina – i hans musik Middelhavssjælen”). I år begynder Aco også at arbejde sammen med Ivana Monti for hendes ” Skuespillerindens reagering og Acos musik mødes og fortæller os historier om tusindårige migrationer.

Melodierne “Rumba del Sol” og “Emociòn” kom ind i tv-reklamerne, og var soundtracket til to reklamer; Kalo Uomo (med Marco Tardelli) og Kalo Donna (med Nina Moric).

På diskografisiden blev melodier af Aco indsat i flere opsamlingsplader: “Rumba del Sol” (Martin Morales remixede version) i “Futuro Flamenco” (Outcaste Records), den samme melodi, men i den originale version i “SpotCollection” ( Edel Italia) og “Opop” i “Caterpillar – vol. 5” (Ala Bianca Group – RAI) fra det enslydende RAI Radio 2-show. I december sluttede året med en koncert på “Ciak”-teatret i Milano. Skuespillerindens reagering og Acos musik mødes og fortæller os historier om tusindårige migrationer.

Melodierne “Rumba del Sol” og “Emociòn” komind i tv-reklamerne, og var soundtracket til to reklamer; Kalo Uomo (med Marco Tardelli) og Kalo Donna (medNina Moric).

På diskografisiden blev melodier af Aco indsat i flere opsamlingsplader: “Rumba del Sol” (Martin Morales remixede version) i “Futuro Flamenco” (Outcaste Records), den samme melodi, men i den originaleversion i “Spot Collection” ( Edel Italia) og “Opop” i “Caterpillar – vol. 5” (Ala Bianca Group – RAI) fra det enslydende RAI Radio 2-show. I december sluttede året med en koncert på “Ciak”-teatret i Milano.

Kalo Uomo (med Marco Tardelli) og Kalo Donna (med Nina Moric). På diskografisiden blev melodier af Aco indsat i flere opsamlingsplader: “Rumba del Sol” (Martin Morales remixede version) i “Futuro Flamenco” (Outcaste Records),
den samme melodi, men i den originale version i “Spot Collection” ( Edel Italia) og “Opop” i “Caterpillar – vol. 5” (Ala Bianca Group – RAI) fra det enslydende RAI Radio 2-show.

I december sluttede året med en koncert på “Ciak”-teatret i Milano. Kalo Uomo (med Marco Tardelli) og Kalo Donna (med Nina Moric). På diskografisidenblev melodier af Aco indsat i flere opsamlingsplader: “Rumba del Sol” (Martin Morales remixede version) i “Futuro Flamenco” (Outcaste Records), den samme melodi, men i den originale version i “Spot Collection” ( Edel Italia) og “Opop” i “Caterpillar – vol. 5” (Ala Bianca Group – RAI) fra det enslydende RAI Radio 2-show. I december sluttede året med en koncert på “Ciak”-teatret i Milano. 5” (Ala Bianca Group – RAI) fra det homonyme RAI Radio 2-show.

I december sluttede året med en koncert på “Ciak”-teatret i Milano. 5” (Ala Bianca Group – RAI) fra det homonyme RAI Radio 2-show. I december sluttede året med en koncert på “Ciak”-teatret i Milano.

I 2003 er Acos seneste album ankommet til det amerikanske marked, officielt distribueret af Harmonia Mundi, og er tilgængeligt i alle de store online musikbutikker (amazon – både på deres amerikanske og japanske sider –,
cduniverse, barnes&noble, yahoo shopping, og så videre).

Dette album, der allerede er tilgængeligt i Italien, Spanien, Portugal og Belgien, er også ankommet til Tyskland og Frankrig. Desuden er melodien “Rumba del Sol” blevet udvalgt til den nye Greepeace-kompilation, der vil blive udgivet for at støtte deres “Save or Delete”- kampagne, som handler om at redde regnskoven i Indonesien.

Blandt de koncerter, der blev afholdt i år, var de mere betydningsfulde i Philharmonic Hall of Trento Conservatoire, den ene til “Notti Magiche alle Ville ed ai Castelli”-festivalen (planlagt til at blive afholdt på Cento “Rocca” – gammel højborg – og derefter flyttet til et auditorium på grund af mangel på plads til at huse hele publikum) og den ene ved Alberti-pladsen i Mantua i skyggen af den vidunderlige “Basilica di Sant’Andrea”.

Det sidste projekt Aco arbejdede på i 2003 er soundtracket til dokumentarfilmen “Paralelo 24”. Denne dokumentarfilm blev præsenteret på “25° Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano” (2. december til 12. december 2003, La Habana, Cuba).

Aco, i Cuba under festivalen, optrådte på et prestigefyldt sted i La Habana, såsom tha Tropicana, “Amadeo Roldàn” teatret, jazzklubben “La Zorra y el Cuervo” og teatersalen i “Museo Nacional de Bellas Artes”.

Arbejdet som soundtrack-komponist fortsætter i 2004. Denne gang til filmen “El Soñador”, stadig instrueret af Angelo Rizzo. Filmen vil blive præsenteret i slutningen af oktober på “Sport Movies Festival” i Milano, derefter vil blive vist på “Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano” i La Habana, og vil også være på Berlin og Cannes festivalerne.

På koncertsiden var de mest relevante begivenheder tilstedeværelsen på “Fano Jazz by the Sea 2004”, på “Estate Musicale a Palazzo” (“Musical Summer at the Palace”, i “Te” Palace of Mantua), på “Genius Loci – musica per palati fini” (“Genius Loci – musik for sarte ganer”, i Castel Ritaldi – PG) samt tilbagevenden i Calabrien og Sicilien med flere koncerter (som den for ” – i Zafferana Etnea – CT) og deltag i showet af den italienske komiker Rocco Barbaro (opført også i det smukke Palmi amfiteater – RC).

I september vender tilbage i Mantua til tre koncerter for “Fondazione Banca Agricola Mantovana” – Agricultural Bank of Mantua Foundation – (to på “Te” Palace og en på “Ca’ de Pomm – Vanni Viviani Museum” – tidligere hus af den døde italienske maler Vanni Viviani og nu kunstcenter i BAM Fonden) og en koncert i det fantastiske “Bibiena” Teater (i samarbejde med Mantua kommune og foreningen “Amici del Conservatorio” – Friends of Conservatoire).

Der vil snart blive lavet en CD fra denne koncerts indspilning. – i Zafferana Etnea – CT) og deltag i showet af den italienske komiker Rocco Barbaro (opført også i det smukke Palmi amfiteater – RC).

I september vender tilbage i Mantua til tre koncerter for “Fondazione Banca Agricola Mantovana” – Agricultural Bank of Mantua Foundation – (to på “Te” Palace og en på “Ca’ de Pomm – Vanni Viviani Museum” – tidligere hus af den døde italienske maler Vanni Viviani og nu kunstcenter i BAM Fonden) og en koncert i det fantastiske “Bibiena” Teater (i samarbejde med Mantua kommune og foreningen “Amici del Conservatorio” – Friends ofConservatoire).

Der vil snart blive lavet en CD fra denne koncerts indspilning. Teater (i samarbejde med Mantua kommune og foreningen “Amici del Conservatorio” – Friends of Conservatoire).

2005 begyndte at arbejde på et nyt studiealbum, der vil blive udgivet senere i år og udgivelsen i maj af et nyt livealbum (“Live in Milano” distribueret i Italien af “SELF”). Aco var også i Miami under udstillingen af filmen “El Soñador” på “Miami Latin Film Festival”, optrådte på “Mayfair House Hotel” (til filmpræsentations – aftenen) og på “Intercontinental Hotel” under festivalen præmieaften.

Aco spillede også i Mantua ved åbningsaftenen på “PalaBAM” indendørs stadion. Fra december 2005 til marts 2006 var Aco tilbage i Florida på en turné. Blandt de steder, hvor han optrådte “Seminole Hard Rock” i Hollywood (FL).

I løbet af 2007, selv arbejdet på det nye album “ACO BOCINA Metts Pop” (hvor Aco præsenterer sine versioner af berømte sange sammen med nye originale produktioner) for pladeselskabet “Do It Yourself” og udgivet af EMI Italy, fortsætter Aco med at optræde live koncerter og han bliver ved med at dele sit arbejde mellem livekoncerter og andre produktioner i de følgende år.

Hans forpligtelser går fra “Mantova Musica Festival” koncert, til at skrive soundtracket til stykket “Un Gordo di Terra”, til optræden på “Festival Internazionale di Mandolino” i Varazze, for blot at nævne nogle få.

 

http://www.audionautesrecordings.com/

kommer her

2022/2023